top of page

Rakennetaan yhdessä rauhaa


Kuluvana vuonna 'rauha' on saanut meille syvempää merkitystä kuin kenties vuosikymmeniin aiemmin. Sota Euroopassa koettelee uskoa siihen, että vuosikymmenet ja uuttera yhteistyön rakentaminen valtioiden välillä olisi vaivan väärti.


Uutiset Ukrainasta kuristavat sydäntä. Mutta yhtä lailla, kuristavaa on tieto venäjän kirjarovioista. Rauhaa rakennetaan siellä missä sivistystä ja riippumatonta tietoa on laajasti saatavilla eikä sitä sensuroida.


Rauhaa on rakennettava myös omassa maassamme jatkuvasti. Ihmisten todellinen ja vakava huoli hintojen noususta sekä toimeentulosta yleensä on otettava vakavasti. Epävarmat ajat luovat toivottomuutta ja lannistavat. Epävarmuus toimii polttoaineena väärälle tiedolle, kärjistämiselle ja epäsovulle.


Yhteiskuntarauha on mittaamattoman arvokas asia. Sen rakentaminen, ja toisaalta myös mureneminen, lähtee jokaisesta meistä. Ehdottomasti sen kivijalkana toimii valtiovallan toiminta, luotettavuus ja ratkaisut. Mutta tietyllä tasolla kyse on syvästi myös siitä miten me yksilöinä, vaikuttajina ja poliitikkoina puhumme ja toimimme. Rakennammeko me omalta osaltamme hyvää vai ruokimmeko eripuraa, mielipahaa ja jopa suoranaista vihaa? Paljon voimme itse vaikuttaa ja yhdessä vielä enemmän.


Rakennetaan yhdessä rauhaa.


Toivotan sinulle ja läheisillesi hyvää joulunaikaa ja rauhallista vuotta 2023❣️


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page